Clicks27
ro.news

Francisc suferă de „anxietate neurotică”

Francisc nu se va întoarce în Argentina, a declarat el jurnalistului argentinian Nelson Castro în februarie 2019. Acest lucru a fost publicat abia acum într-o carte și pe LaNacion.com.ar (27 februarie).

El intenționează să moară la Roma „ca papă, fie în funcție, fie ca emerit”. Francisc a vorbit și despre tratamentul său psihiatric cu o „mare femeie psihiatră” o dată pe săptămână timp de șase luni.

El nu a suferit niciodată psihanaliză, dar a vorbit cu ea despre marile riscuri pe care și le-ar fi asumat în a ajuta oamenii să scape în timpul guvernului militar din Argentina. În calitate de provincial iezuit, el ar fi contrabandat în mașină oameni ascunși numai sub foi prin baze militare.

Francisc recunoaște că suferă de „anxietate nevrotică”, dar a învățat să o depășească ascultându-l pe Bach și sorbind maté. Anxietatea neurotică provine din conflictul inconștient din propria minte și are efecte negative asupra abilităților indivizilor de a face față unei schimbări a emoțiilor.

De asemenea, el dezvăluie că a suferit un fel de problemă de atac pre-cardiac în timpul perioadei sale de arhiepiscop, care a fost rezolvată.

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsRoppekpwdj