Clicks25
ro.news

„Tutti Fratelli”: Iubirea frățească în Vatican

Când cardinalul Becciu era în funcția de Sostituto în secretarul de stat al Vaticanului, el a procurat donații pentru cooperativa „Spes”, un braț al Caritas din Ozieri (Sassari) al cărui proprietar este fratele său Tonino Becciu.

Tonino a primit următoarele sume:

• septembrie 2013: pentru extinderea afacerii sale și un nou cuptor, 300 000 EUR.
• Ianuarie 2015: pentru daune cauzate de un incendiu, 300 000 EUR.
• aprilie 2018: pentru ajustarea facilităților de primire a imigranților, 100 000 EUR.

Banii provin din cota episcopilor italieni din impozitul pe venit al statului și din Peter’s Pence care se află sub controlul direct al lui Becciu.

Un alt caz se referă la „Angel's srl”, o companie aparținând lui Mario Becciu, profesor de psihologie la Universitatea Salesiană din Roma și fratele cardinalului.

Scopul companiei se referă în mod curios la sectorul alimentar și al băuturilor. Produce „Birra [Bere] Pollicina” care poate fi găsită exclusiv în unele restaurante și organisme ecleziastice care o cumpără la indicația cardinalului Becciu sau a persoanelor apropiate acestuia.

Când Becciu a fost nunțiu în Angola (2001-2009) și Cuba (2009-2011), fratele său Francesco Becciu care deține un atelier de tâmplar, a mobilat și modernizat numeroase biserici din acele țări.

Becciu a fost timp de ani de zile primul colaborator al lui Bergogilo în care Francisc a avut încredere orbește și pe care l-a întâlnit zilnic.

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsHlwgnqxzsi