Clicks259
hr.news

Umirovljeni biskup otvoreno podržava sedevakantizam

Umirovljeni biskup Tijelova, René Gracida (97) iz Teksasa, vjeruje da Franjo "nije biskup, nije katolik i nije papa" (Abyssum.org, 13. siječnja).

Gracida sada otvoreno prihvaća sedevakantizam, teoriju da je Pio XII. (+1958.) bio posljednji papa što implicira da je nakon njega Crkva završila. Za Gracidu je Ivan XXIII. pokrenuo "lažnu Crkvu", te su on i svi njegovi nasljednici bili varalice.

Gracida tvrdi da je biskupsko posvećenje Novus Ordo "nevaljano od 1968. godine". Međutim, on isključuje vlastitu posvetu u siječnju 1972. godine koja, prema njegovim riječima, nije slijedila Novus Ordo iako je obred zaređivanja Pavla VI. uveden u travnju 1969. godine.

Gorljivi bivši sljedbenik Ivana Pavla II., Gracida sada Drugi Vatikan naziva "heretičkim". Vjeruje u ultramontanistički mit da je "Papa bedem katoličke vjere" i ispravno primjećuje da "to nitko ne bi mogao ozbiljno reći o antipapama Vatikanske crkve".

Sedevakantizam je posljedica ultramontanizma koji papu smatra živim proročanstvom. Jednom kad postane očigledno da to nije istina, neizbježni je zaključak da manjkavi papa uopće nije papa.

#newsIkhqiuinvp