Clicks775
hu.news

Burke: Egy püspök sem menthet fel a vasárnapi kötelezettség alól

A püspökök nem "menthetnek fel" a vasárnapi mise kötelezettsége alól, mert ez egy isteni törvény, mely alól "egy ember sem menthet fel" - mondta Raymond Burke bíboros.

A május 20-ai római élet fóruma élő közvetítés alatt Burke azt mondta, hogy bizonyos körülmények megakadályozhatnak abban, hogy részt vegyünk a vasárnapi misén. Ilyenkor a kötelezettség nem érvényes, de attól még az továbbra is él.

Burke elítélte a maszkos, kesztyűs vagy kézfertőtlenítős szentáldozást, mert ez nem tiszteli meg az igazságot, hogy "Krisztus nekünk adja önmagát".

Tudja, hogy az egyház különleges módszereket használt a fertőzöttek szentáldozásban részesítéséhez, de ezeket a módszereket soha sem alkalmazták általánosságban a többi hívőre.

A koronavírus védőoltás az abortusz által áldozatul esett gyermekektől "jogosan gyűlöletre méltó" Burke szerint, a védőoltást nem lehet az emberekre erőltetni: "Nem az állam az egészség általános biztosítója, hanem Isten".

A bíboros továbbá figyelmeztetett az állami irányítás ellen pl. microchip által, valamint a koronavírust felhasználhatják egy világkormány hirdetésére, vagy a környezetvédelemre és a hit módosítására.

#newsGflrhlbhox