04:34
MÁRCIUS 21. - NURSIAI SZENT BENEDEK APÁT Nursiai Szent Benedekről (†547. március 21.) nem véletlenül tartják, hogy „az utolsó római és az első európai” volt. Nem csupán személye, hanem a reguláját …More
MÁRCIUS 21. - NURSIAI SZENT BENEDEK APÁT

Nursiai Szent Benedekről (†547. március 21.) nem véletlenül tartják, hogy „az utolsó római és az első európai” volt. Nem csupán személye, hanem a reguláját követő monostorok európai hálózata mentette át az antik kultúrát és civilizációt a római birodalmi infrastruktúra pusztulása után, és teremtette meg abból azt, amit „nyugatinak” nevezünk, s amely már csak nyomokban lelhető fel. A benedeki szellem által Európa spirituálisan és kultúrálisan sohasem volt olyan egységes, mint abban a középkorban, amikor politikailag a legmegosztottabb volt. Maga az „Európa” kifejezés „napnyugatot” jelent, és ebben az értelem a Világ Világosságának golgotai zenitje utáni utolsó idők térbeli leképeződését is. Ennyiben tekinthető „Krisztus utáninak”, vagyis „kereszténynek” civilizációnk. Válaszúton állunk. A benedeki Európával szemben egy azzal teljességgel szembenálló és azt elpusztítani szándékozó, posztmodern ellen-Európa épül. Választanunk kell, és a válasz nem lehet más, csak a – Rod Dreher által is javallott – benedeki út.

Ebben segítsen minket a nursiai apát mennyei közbenjárása, és a szabályszerűen megáldott Szent Benedek érem viselése, és jámbor használata. A jó harcot csak így vívhatjuk meg!

Szent Benedek atyánk keresztje:

A Szent Kereszt legyen a fényem, ne a Sárkány a vezérem!
Gonosz szellem hordd el magad, ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet, magad idd meg mérgedet!

Krisztus békéje legyen velünk mindekor!
(Log in or sign up to view)
Annaszu shares this
37