Clicks234
hu.news

Ferenc pápa azt mondja, hogy a "hitének" szüksége van a kételyekre

Egy másik interjúkönyvében Ferenc pápa kihangsúlyozta magát annak a téves hitnek a követőjeként, hogy "a kétségek nélküli hit nem léphet tovább".

Az interjút barátja, Marco Pozza atya készítette, és részben közzétette a Corriere.it oldalon (február 28).

Ferenc pápával ellentétben a tridenti katekizmusban kifejtett katolikus doktrína megmagyarázza, hogy "a hitnek ki kell zárnia minden kétséget". Jakab 1:6 a következőt írja: "Aki kételkedik, hasonlít a tenger hullámaihoz, amelyeket a szél ide-oda dobál".

Ferenc pápa tévedésének forrása a "kétségek" és az "Isten" elhagyásának "tapasztalata" közötti összetévesztés, amely megtalálható a szentek életében is.

Ezen zavartsága alapján Ferenc pápa úgy véli, hogy egy keresztény embernek, aki soha nem élt át kétségeket, "hiányzik" valami: "A hit e megpróbáltatások nélkül kétségessé tesz engem abban, hogy ez valódi hit." Ezt a megállapítást sem a Biblia, sem a komoly szellemi szerzők nem erősítik meg.

Másrészt Ferenc páap az özönvizet "Isten haragjának" eredményének nevezi, ezzel egy olyan koncepciót használva, amelytől Ferenc pápa teológusai irtóznak. Figyelmeztet arra, hogy ha nem vigyázunk a teremtésre, akkor az újabb "áradást" eredményezhet, bár Isten azt mondja a Mózes 9:11-ben, hogy nem lesz több özönvíz.

Kép: Marco Pozza © Vatican Media, #newsLbykejgqxd