Clicks360
hu.news
3

Ürügy? Exkommunikálták a papot, amiért megkérdőjelezte Ferenc pápa legitimitását

Sacramento püspöke, Jaime Soto, akit "konzervatívnak" tartanak, exkommunikálta Jeremy Leatherby atyát, amiért kételyei voltak Ferenc pápával kapcsolatban.

Egy augusztus 7-ei levélben (lent) Soto bejelentette, hogy Leatherby állítólag "elkülönítette magát a szentáldozástól" Ferenc pápával. Leatherbyt azzal vádolja, hogy a híveket Ferenc pápa "legitimitása" ellen uszítja, mert XVI. Benedeket említi a misék alatt Ferenc pápa helyett, továbbá Soto nevét sem említi mise alatt.

Ez az "exkommunikáció" valószínűleg csak egy olyan lépés, amivel meg akarnak szabadulni Leatherbytől, akinek 2016-ban egy ködös "szexuális szabályszegése" volt. Soto évek óta hajtja a nyomozást, de nem találtak semmit.

Leatherby egy jó katolikus családból származik. Az apja, David Leatherby diakónus szintén el lett távolítva, amiért jelentett két papot, akiket homoszexuális paráználkodáson kapott.

#newsVxitrldbhg

1
2
actiocatholica.hu
Idén nyáron (egyéb okok miatt) betévedtem olyan NOM misére Magyarországon, melyben a miséző pap szintén csak XVI. Benedek pápát említette.
Stoffán György
A hazai és az erdélyi magyar papság körében is vannak szexuálisan kicsapongók... A bántalmazott vagy kihasznált alanyok jelentik is ezeket az eseteket például az erdélyi ferencesek tartományfőnökének, valamint a gyulafehérvári érseknek, de semmi nem történik azon kívül,hogy a bántalmazott és kihasznált áldozatokat a bűnös megfenyegeti azzal, hogy pszichológus barátokkal beteggé nyilváníttatja …More
A hazai és az erdélyi magyar papság körében is vannak szexuálisan kicsapongók... A bántalmazott vagy kihasznált alanyok jelentik is ezeket az eseteket például az erdélyi ferencesek tartományfőnökének, valamint a gyulafehérvári érseknek, de semmi nem történik azon kívül,hogy a bántalmazott és kihasznált áldozatokat a bűnös megfenyegeti azzal, hogy pszichológus barátokkal beteggé nyilváníttatja áldozatát...
actiocatholica.hu
És igen gyakori a konkubinátusban élő papság. Saját szememmel láttam tíz évvel ezelőtt.