Clicks18
sl.news

Cerkev ljubezni: Zakaj je bila bratovščina pregnana iz Dijona

Francoski nadškof Dijona, Roland Minnerath je izjavil, da je izgnal iz svoje nadškofije bratovščino sv. Petra, ker njihovi duhovniki ne prisostvujejo pri krizemski evharastiji Novus Orda v velikem tednu.

To je povedal lokalnim vernikom, njegov tiskovni urad pa je omenjeno informacijo potrdil tudi za CatholicNewsAgency.com.
Sopredsedovanje v cerkvi Novus Orda je priložnost, ne pa tudi obveznost v skladu z uredbami Vatikana II in Kanona 902.

Minnerath se je zaradi svoje odločitve moral soočiti z velikim negodovanjem in zdaj brez sramu uporablja reakcijo, ki jo je izzval, da bi sam sebe prikazal kot žrtev, češ da je reakcija "zelo dobro razkriva duh dela ljudi, ki se sklicujejo kot bratovščina."

Spletno peticijo, ki jo je podpisalo 2.500 oseb, je Minnerath zavrnil z neustreznim argumentom, da "večina podpisov prihaja izven škofije."

Ker med Bratovščino in Minnerathom ni pogodbe - niti stika, se bo slednja s svojim dejanjem vsaj na tem svetu rešila. Minnerath sicer šteje 74 let. Pričakovana življenjska doba moških v Franciji je 80,3 leta.

Bratstvo svetega Petra je zadevo predložilo Kongregaciji za nauk vere, vendar je iskanje pravice v Rimu enakovredno poskusu iskanja katoliških škofov v Franciji.

#newsOphrggaaho