3
4
1
2
Clicks1.8K
apulchra
R. Garrigou-Lagrange OP: A megkezdett örökélet. Forráslink: Hortus Carmeli hortuscarmeli.blogspot.com/…/reginald-garrig… Reginald Garrigou-Lagrange a 20. század egyik legjelentősebb teológusa. Különö…More
R. Garrigou-Lagrange OP: A megkezdett örökélet.

Forráslink:

Hortus Carmeli
hortuscarmeli.blogspot.com/…/reginald-garrig…

Reginald Garrigou-Lagrange a 20. század egyik legjelentősebb teológusa. Különösen jelentõset alkotott a spirituális teológia területén. 1909-tõl 1959-ig az római Angelicumban tanít alapvető teológiát, dogmatikát és 1917-ben megalapítja az elsõ spirituális teológia tanszéket.

1938-ban a Korda Kiadó dr. Ervin Gábor fordításában A megkezdett örökélet. (A keresztény lelkiség alapelvei) címmel meg jelentette meg a Principes de spiritualité. Les trois conversions et les trois voies. című kis könyvét.

Ebben nagyon lényegretörően és nagyon jól érthetően a keresztény élet szakaszait veszi végig a kezdetektől a misztikus egyesülés csúcsáig. Alapvető bevezetés a keresztény lelkivezetés hagyományába, amely nem csak lelkivezetők és keresztény pedagógusok számára elengedhetetlen mű, hanem minden olyan keresztény számára is, aki komolyan veszi a hitét.

Az Olvasónaplóba feltettem az egész könyvet 1.

Itt pedig letölthető PDF formában.

Kérem mindazokat, akiknek lehetőségük van rá, hogy vegyék át a szöveget és tegyék fel a saját lapjukra vagy nyomtassák ki és úgy terjesszék.
Public domain