Christmas Campaign: Financial Insights
Clicks291
hu.news
1

Veszélyes precedens: A Vatikán Cecilia Marognát akarja

A Vatikán felkérte Olaszországot, hogy adja ki Cecilia Marognát, Becciu bíboros barátját.

A Vatikánnak nincs hivatalos kiadatási szerződése Olaszországgal. Ennek ellenére az ország szerződések nélküli államoknak engedi meg a kiadatást, de csak akkor, ha azok garantálják a gyanúsított jogait. Itt kezdődnek a problémák.

A Vatikán a kanonikus rendet tekinti a jogszabályok első forrásának, nincs hatalmi szétválasztása, nem fogadja el a Nemzetközi Bíróságot, és a pápa szeszélye szerint áll.

Példa: A Vatikán visszaélési pert folytat egy volt szeminarista ellen. A tárgyalást soha nem kellett volna megkezdeni, mert az állítólagos bűncselekményt előírták. Ferenc azonban egyszerűen írt egy 2019. júliusi "rescriptumot", amely eseti jelleggel törölte az elévülési időt, bár a törvény visszaható hatályának szent.

Az újságok tapsoltak a pápának, de mások emlékeztek arra, hogy irgalmasabb volt barátjával, Zanchettával.

Továbbá Marogna kiadatása mindkét irányba megnyitná az ajtót. Olaszország kérheti egyes Vatikánban rejtőzködő bíborosok letartóztatását és kiadatását.

#newsYiqfggapyg

francesco69
Szomorú, hogy a Vatikánban és a világon szerte ennyi bűnöző, hitetlen, gyáva püspök van. A karrier a hatalom megelőzi az evangéliumot, nem püspöknek legtöbbje embernek is gyenge!!!