Clicks457
hu.news
1

A szegény Ferenc lassan kifogy a pénzből

A Ferenc-féle Vatikán 2018-ban rekordhiányt ért el: 70 millió deficit 300 millió eurós költségvetés mellett.

Okok: Ferenc elrontotta a Vatikán pénzügyi reformját, és az adományok is apadnak, mert a katolikus adományozók megtagadják a katolikusellenes kalandok finanszírozását.

A populista Ferenc „több laikust” akar felvenni, de ennek ára van: néhány „laikus” fizetése ugyanis havonta eléri a 15.000 eurót. A Vatikán körülbelül 5000 alkalmazottal rendelkezik.

Azzal akarnak pénzt megtakarítani, hogy két vatikáni dolgozó (lift üzemeltető) vasárnapi túlóráját megszüntették, így Ferenc a beragadt a liftbe anélkül, hogy bárki kiszabadíthatta volna.

Egy bíboros bírálta Ferenc [populista] döntését a cigaretta értékesítésének megtiltásáról, amely megfosztotta a Vatikánt egy biztonságos jövedelemforrástól. Ugyanakkor: „A szivarokat továbbra is értékesítik, mert valakinek ez az érdeke” - mondta az IlGiornale.it (szeptember 20).

Szeptember 20-án a Vatikánt csődbe vivő liberálisok vészhelyzeti ülést tartottak.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsGfrduighwg
Gratia copiosa
Nem szegeny. Ezt akarta. Legyen szegeny nemcsak a Vatikan, de a katolikus vilagegyhaz is. A szegenyseg nem ereny es nem elojog. Az irigyseg viszont a szocializmus evangeliuma. Nekunk magyaroknak szocalizmusbol tapasztalati doktoratusunk van. Egy kilometrerrol felismerjuk a kommunistat, szocialistat a viselkedesebol es beszedebol.
charisma likes this.