Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks942
hr.news

Ruinijevo povjerenstvo: Međugorski vidioci nisu zreli u vjeri, jedan je zloglasni lažov

Novinar David Murgia objavio je izvatke iz 30 stranica izvještaja iz Međugorja povjerenstva kardinala Ruinija koje je pokrenuto još 2010. godine (IlSegnoDiGiona.com, 7. veljače).

Izvještaj "s razumnom sigurnošću" tvrdi da je "prvih sedam ukazanja" "intrinzično vjerodostojno", nazivajući hipotezu demonskog podrijetla neosnovanom.

Njegova glavna zabluda je argument Međugorja o "pozitivnim plodovima". Komisija se izglasala 13 prema 1 da se početak fenomena ne može pripisati samo manipulaciji ili ljudskoj dinamici, "već je natprirodnog podrijetla".

Međutim, primijetio je "ponavljajuću banalnost" nekih poruka Međugorja, jer nedostaje elemenata transcendencije [čuda], te savjetuje da "jezičnu formulaciju" poruka u tijeku svećenik treba nadgledati (ispraviti?).

Vidioci imaju "odnos, u određenim aspektima nejasan, s novcem", primjećuje se u izvještaju, i "zapravo se ne čine zreli ni u svojoj vjeri ni u svojoj crkvenosti, a u određenim trenucima čak ni u svojoj psihološkoj dosljednosti".

O jednom vidiocu, kojeg Murgia ne imenuje, primjećuje da su njegov "jedini rad" konferencije o Međugorju, da je "više puta lagao" i da je manje vjerodostojan.

#newsMytimglchv