Clicks33
ro.news

Sarah: Altarele Sfântului Petru sunt condamnate la moarte

Cardinalul Sarah îi cere lui Francisc să retragă recentul său decret anti-liturghie pentru Sfântul Petru. Scriind pe blogul lui Sandro Magister, Sarah își adaugă în mod explicit vocea la cele ale cardinalilor Burke, Müller și Brandmüller.

Pentru el, regulile „încalcă bunul simț la fel de mult ca și legile Bisericii”. Sarah susține poziția teologică evidentă că o Liturghie concelebrată reduce darul harului în comparație cu mai multe Liturghii individuale.

El observă „violența” în formularea ukase a lui Francisc, care cere brutal ca sărbătorile individuale să fie „suprimate.” Sarah nu observă un „spirit primitor” pentru preoții care obișnuiau să celebreze în Sfântul Petru timp de secole.

Cardinalul observă că coronavirusul face mai puțin prudentă concelebrarea și caracterul provincial al deciziei care impune ca toate concelebrările să fie executate numai în limba italiană și în Novus Ordo.

Sarah amintește că toate altarele din Sfântul Petru conțîn moaștele Sfinților, dar acum nu mai este posibil să sărbătorim pe aceste altare: „În acest fel, astfel de altare sunt aproape condamnate la moarte” și reduse la „simple opere de artă.”

„Acele altare, în schimb, trebuie să trăiască, iar viața lor este sărbătoarea zilnică a Sfintei Liturghii”, învață Sarah evident.

Imagine: Robert Sarah © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsMbwurseuyn