hu.news
2711

Új bizonyíték: A Novus Ordo feltalálója szabadkőműves volt

Brian Harrison atya 1989-ben publikálta a híres bőrönd történetét, melyet Annibale Bugnini érsek (+1982), az új mise feltalálója, egy szobában hagyott 1974-ben. A pap kinyitotta a bőröndöt, hogy …More
Brian Harrison atya 1989-ben publikálta a híres bőrönd történetét, melyet Annibale Bugnini érsek (+1982), az új mise feltalálója, egy szobában hagyott 1974-ben.
A pap kinyitotta a bőröndöt, hogy megtudja, kié lehet. A bőrönd tartalma pedig azt bizonyítitta, hogy Bugnini szabadkőműves.
1989-ben Harrison nem publikált sok részletet, de elmondta a “Mass of Ages” (május 5) angol magazinnak, hogy a forrása Eric von Saventhem (+2005), az Una Voce International néhai elnöke volt, tehát ez biztos forrásnak számít. Saventhem az akkor még névtelen paptól hallotta a történetet, aki megtalálta a bőröndöt.
A pap az anyagot Dino Staffa bíborosnak (+1977) adta, aki az Apostoli Signature prefektusa volt, mivel neki volt beleszólása a titkos római rendőrségi nyomozókhoz, akik a titkos társaságokkal foglalkoztak. Véleményük szerint az anyag igazi és terhelő volt.
Staffa tájékoztatta VI. Pált, aki egybevonta az Istentiszteleti és Szentségi Kongregációt 1975. júliusában, ami Bugnini Római Kúriás tevékenységének …More
Gratia copiosa
Az Istentiszteleti Kongregacio 1971 aprilis 11-en kelt hatarozata A. Bugnini titkar alairasaval az Imaorak liturgiaja mind a negy koteteben olvashato a 2015-os kiadasban is. A dolog nem ilyen egyszeru ahogy mi es en is elkepzelem, vagy vèlem, hogy ertem. A liturgikus reform a zsinat elott legalabb 200 evvel korabban, de lehet elobb mar jelen volt. Pistoia-i zsinat pl es a solemnes-i liurgikus …More
Az Istentiszteleti Kongregacio 1971 aprilis 11-en kelt hatarozata A. Bugnini titkar alairasaval az Imaorak liturgiaja mind a negy koteteben olvashato a 2015-os kiadasban is. A dolog nem ilyen egyszeru ahogy mi es en is elkepzelem, vagy vèlem, hogy ertem. A liturgikus reform a zsinat elott legalabb 200 evvel korabban, de lehet elobb mar jelen volt. Pistoia-i zsinat pl es a solemnes-i liurgikus probalkozasok amirol tudok, de en laikus amator vagyok. Nem egbol villamcsapas volt a zsinaton a litirgiaval valo foglalkozas, sot elsoszamu fontossagunak gondoltak,mert ezzel kezdtek az egesz munkat. Arra lennek kivancsi, vegulis semmi nem indokolta a radikalis valtoztatast, akkor miert kellett pont ilyet es igy produkalni? A vegrehajto szakerto csoport osszetetele lehet furcsa, mert tobbsegeben voltak a protestansok es csupan 2 domonkos volt katolikus, allitolag, de ez nagyon egyszeru lenne magyarazatnak es biztos vagyok abban, hogy ez a csoport nem onkenyesen dolgozott. A zsinati dokumentumok nem hataroztak meg a fizikai targyi kovetelmeneyeket. De ezt sem lehet allitani egy laikusnak, egy foto es egy magyarazat es allitas alapjan. A magyar egyhaz mindig loyalis es engedelmes volt Romahoz es azonnal vegrehajtotta azt amit kuldtek. Tobb ritus el az egyhazban a Novus Ordo mellett es ervenyes. Benedek papanak koszonhetoen a soha be nem tiltott Vetus Ordo ervenyessegere is felhivta a figyelmet teljes papai hatalmaval. Talan nem kellene szabotalni a templomoknak, hanem szeretettel felfedezni.
charisma
Uram irgalmazz...