hu.news
1393

Antiszemitizmus: az érsek tagadja, hogy Krisztus a zsidókat is megváltotta volna

A zsidóknak nincs szükségük Krisztusra ahhoz, hogy üdvözüljenek, ezért a zsinati egyháznak - amely évtizedekkel ezelőtt beszüntette minden missziós tevékenységét - abba kellene hagynia a zsidók …More
A zsidóknak nincs szükségük Krisztusra ahhoz, hogy üdvözüljenek, ezért a zsinati egyháznak - amely évtizedekkel ezelőtt beszüntette minden missziós tevékenységét - abba kellene hagynia a zsidók evangelizálását - mondta a 72 éves, homoszexuális párti chieti érsek, Bruno Forte április 4-én a római Angelicumban.
Forte számára Szent Péter és Pál megtérése csakis baleset lehet. Két egymás mellett létező szövetség történetével állt elő, az egyik Mózesé, amely által a zsidók üdvözülnek, a másik Krisztusé, amely a keresztényeket menti meg. Feltételezhető, hogy Forte vallásában a mohamedánoknak, hinduknak és buddhistáknak sincs szükségük Krisztusra.
A probléma: az Újszövetség nem egy második szövetség, hanem beteljesedéseaz Ószövetségnek, amely tehát beteljesületlen formában már nem létezik.
Egy fiatalember zavarba hozta Forte-t azzal a közhellyel, hogy Krisztus és az [zsidó] apostolok [akiket Krisztus evangelizált] evangelizálták a zsidókat (videó alább). Mivel nem volt érve, Forte kitérően …More
francesco69
Eretnek a javából, nem is érdemes kommentálni. Mi a helyzet azzal a kijelentéssel, hogy törvénnyel csak a bűn növekedett?