Clicks41
ro.news

Francisc: Un alt Apologia Pro Pontificatu Suo?

Francisc a pus predica Sfinților Petru și Pavel (29 iunie) sub cele două cuvinte cheie „unitate” și „profeție”.

Predica a prezentat o linie clară de gândire, o raritate laudabilă între predicile episcopilor.

Francisc observă că Biserica a început să se roage atunci când Irod l-a arestat pe Petru, „Nimeni nu l-a abuzat pe Irod - și suntem atât de obișnuiți să abuzăm de cei care sunt la conducere."

De aici, el concluzionează că este „inutil” ca „creștinii” să se lamenteze. La rândul său, într-o schimbare care nu este justificată de context, el sare de la Irod la Petru: „Au fost motive pentru a-l critica pe Petru, dar nimeni nu l-a criticat."

El explică: „Dacă Petru ar fi fost mai atent, nu am fi în această situație.”

Predica lui Francisc devine o scuză pentru pontificat, „Nu au vorbit despre Petru în spatele lui; au vorbit cu Dumnezeu. ”

Prin urmare, Francisc vrea să „protejăm unitatea noastră” cu rugăciunea, „Să ne rugăm pentru cei care guvernează!” - dând impresia că credincioșii ar trebui să tacă („ să se roage”) în fața abuzurilor venite de la Roma.

Apoi, Francisc vorbește despre „profeția” care, după el, se naște „oricând ne permitem să fim provocați de Dumnezeu”. Această definiție este înșelătoare: Profeția se naște, atunci când un profet primește un cuvânt de la Dumnezeu și o proclamă.

Francisc se încadrează în mantrele sale când spune că profeția nu este „atunci când suntem preocupați„ să păstrăm totul liniștit și sub control ”, ci „când Evanghelia răstoarnă certitudinile ”, când „cineva este deschis pentru surprizele lui Dumnezeu”. Francisc este confuz: Evanghelia anulează în certitudinile.

Dacă Francisc crede în predica sa, de ce atunci este un astfel de control care elimină pe toată lumea fără milă, care îi contestă „certitudinile”?

#newsGnjkaqdzev