Clicks260
nl.news

Vaticaan likt het achterwerk van het Australische onrechtssysteem

Nadat het Hooggerechtshof van Victoria, Australië, het beroep van martelaar-kardinaal George Pell verwierp, herhaalde het Vaticaan zijn "respect" voor het Australische [on]rechtssysteem op subtiele wijze.

In een verklaring van 21 augustus, beklemtoonde de persdienst van het Vaticaan dat de Pel altijd zijn onschuld heeft gehandhaafd en dat het het recht van de Pell om in beroep te gaan is.

In een tweede verklaring voegde de woordvoerder Matteo Bruni van het Vaticaan toe dat de Congregatie voor de Geloofsleer wacht op het resultaat van de aan de gang zijnde werkzaamheden alvorens het geval voor onderzoek op te nemen.

Het Vaticaan negeerde het feit dat de aanklachten tegen Pell ongeloofwaardig en onmogelijk zijn.

De aanklager beweerde dat Pell de recessieprocessie verliet zonder dat iemand het merkte om een jongen te misbruiken in de zeer openbare sacristie van de kathedraal.

Een forensisch gediagnosticeerde leugenaar gebruikte dezelfde beschuldigingen tegen een Amerikaanse priester die veroordeeld en in de gevangenis gestorven is.

In tegenstelling tot het Vaticaan begreep de Engelse diaken Nick Donelly: "Politie, aanklagers, rechters en media geloven deze beschuldigingen graag, hoe absurd ze ook zijn. Ze haten ons."

Afbeelding: George Pell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsYizzokrwgf