Clicks485
hu.news
1

Ferenc pápa interjú: A falon keresztüli felszentelés a következő?

Ha a pápa az emberekre gondol, akkor "felkenve" érzi magát - mondta a pápa Austen Ivereigh szentek életrajzírójának a TheTablet.co.uk interjúban április 8-án.

"Ez kimozdít az önzőségből, mivel én is tudok önző lenni". Ferenc pápa új mantrája a "kreativitás". Tízszer említette a szó valamilyen formáját.

Ismét a Hitler kártyáját használja, "populista beszédekről és politikai döntésekről" beszél "néhány európai politikus esetében", de nincs annyi vér a pucájában, hogy meg is nevezze őket.

Az ő megoldása a jobb gazdasághoz a következő: "Itt az idő, hogy a természet kihasználása és rossz felhasználása helyett inkább gondolkodjunk". Ezt úgy hívja, hogy "elmélkedő dimenzió".

Ferenc pápa továbbá megemlít egy püspököt, aki falon keresztüli bűnbocsánatot akart adni a kórházi betegeknek, de "kánonjogi ügyvédek" kellettek ahhoz, hogy rájöjjenek, a bűnbocsánat csak személyesen adható.

Ettől független Ferenc pápa tovább bátorította a haszontalan és gnosztikus intézkedéseit. Ez Ferenc pápa szerint "a Szellem szabadsága és nem egy olyan egyház, ami elzárkózik". Ha ez igaz, akkor a püspököt meg kellene kérni, hogy falon keresztül felszenteljen valakit egy reggeli szelet kenyérrel.

Pozitívum az, hogy Ferenc pápa kritizálta, hogy "nagyon szokatlan manapság Down-szindrómás emberekkel találkozni", mert amint észreveszik őket, azonnal "kidobják őket".

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsLmcmtbqkma

Bazsó-Dombi Attila
Hát kérem szépen, vérről közvetlenül beszélni diszkrét utalás helyett már a vágóhídi körülmények között sem polkorrekt, hát egy katolikus oldalon?!