Clicks124
hr.news

Licemjerje: Franjo "kritizira" pobačaj, no voli političare pobačaja

"Bio sam vrlo jasan - pobačaj je ubojstvo i nije dopušteno postati suučesnik", Franjo je 14. listopada poručio skupini liječnika.

Franjo bi ove stvari trebao reći političarima koji svojim zakonima prisiljavaju medicinske radnike da sudjeluju u pobačajima. No, Franjo teret stavlja na jednostavne ljekarnike i liječnike koji bi, prema njegovim riječima, trebali ostati na oprezu oko "lijekova koji se mogu pretvoriti u otrov", dodavši "da ste uvijek u službi ljudskog života, a to može, u određenim slučajevima, dovesti do prigovora savjesti, što nije neodanost, nego naprotiv". Franjo nije poznat po tome što je na strani prigovarača savjesti.

Prije manje od mjesec dana rekao je novinarima da je "pobačaj ubojstvo". Međutim, 9. listopada nasmiješeni Franjo primio je nedvosmislenim govorom tijela nemilosrdnu Nancy Pelosi pripremivši joj krvavo crveni tepih.

Kao što je bilo za vrijeme njegove audijencije za brutalnu talijansku političarku za pobačaj Emmu Bonino ili pri dodjeli nagrada nizozemskoj političarki za pobačaj Lilianne Ploumen, nije dao nikakve naznake da ga muče oni koji drugima nameću pobačaj. Međutim, Franjo nema problema s kiselim izražavanjem kad prima zagovornike života.

Slika: Vatican Media, #newsGywovnvewx