Clicks415
hu.news

Általános audiencia: A bűnbánó Ferenc pápa bevallja hibáit

"Még ma is sokan keresik a vallási biztonságot (és ez rossz?), a (szegénységi ideológia) rituálékra és a (Traditionis Custodes) előírásokra összpontosítva, ahelyett, hogy egész lényükkel átölelnék Isten szeretetét" (a római rítus szépségén keresztül) - mondta Ferenc pápa október 27-i általános audienciáján.

Ezt nevezi "az új (klíma- és baloldali) fundamentalisták kísértésének, akiknek úgy tűnik, hogy az előre vezető út ijesztő, és nem előre, hanem visszafelé mennek (az ökoromantika felé), mert biztonságosabbnak érzik magukat (1968-as ideológiájukban)".

Ferenc pápa ezeket az embereket "kis csoportnak" nevezte - ami igaz, mert kihalófélben vannak: "Úgy élnek, 'mint akkor' (az 1960-as években), eltávolodnak a (Szent)lélektől" - hangsúlyozta.

A láthatóan bűnbánó Ferenc pápa elismerte, hogy "néha azok, akik a (politikailag korrekt) egyházhoz közelednek, azt a benyomást kapják, hogy szabályok és előírások sűrű tömegével állnak szemben: de nem, ez nem az egyház!".

Ferenc pápa azt mondta, hogy a hitet "nem lehet megragadni annyi parancsolat vagy egy sok rétegben kidolgozott (kazuisztikus) erkölcsi látásmód (pl. Amoris Laetitia) alapján, amely elfeledtetheti velünk az imádságból táplálkozó szeretet eredeti termékenységét (ahogyan azt a római rítus kifejezi)".

#newsVugdvgohph