Clicks15
ro.news

Realitatea pervertită: Francisc numește „rigiditatea”, „ritualismul” o perversiune

Francisc a avertizat un grup de seminariști din regiunea Marche a Italiei în timpul audienței din 10 iunie despre „închidere și rigiditate” - deși problema lor este probabil viciul opus.

„Rigiditatea este oarecum la modă astăzi" - a aprobat în timp ce, în viața reală, Biserica lui Francisc este marcată de lene și desfrânare. Sărind de la o mantră la alta, Francisc a concluzionat că „rigiditatea" este o manifestare a „clericalismului” și că este „o perversiune a preoției."

Evident, se lupta cu propria sa umbră, deoarece „clericalismul” este definit că o „politică de menținere sau creștere a puterii unei ierarhii religioase” pe care Francisc o face de la alegerea să prin instituirea unei tiranii la Vatican.

Când găsește un seminarist sau un tânăr preot care este „rigid”, a continuat Francis, el concluzionează că „i se întâmplă ceva rău în interior”, deoarece „în spatele fiecărei rigidități există o problemă serioasă, deoarece rigiditățîi îi lipsește umanitatea”. Ideologia riguroasă a lui Francisc care a pus mâna pe Vatican arată că acest lucru este adevărat.

Francisc a trecut la a treia sa mantră, „Rugăciunea să nu fie ritualism”, pentru că „rigidul ajunge la ritualism, întotdeauna; rugăciunea să fie un prilej de întâlnire personală cu Dumnezeu ”. Aceasta a fost o polemică evidentă împotriva liturghiei, deși decadența liturgică pe care Francisc o promovează cu astfel de afirmațîi este o rețetă sigură a declinului ecleziastic.

Francisc, în vârstă de 84 de ani, este incapabil să înțeleagă provocările spirituale actuale, deoarece este blocat în mentalitatea anilor șaizeci și într-o ideologie iezuită sterilă care înlocuiește evlavia și contemplația cu servilitate și acționiunea fără scop.

#newsDiffbbvxah