Christmas Campaign: Financial Insights
Clicks244
hu.news
1

Viganó: Ferenc pápa egy "hervadt szívű vak ember"

Ferenc pápa Fratelli tutti figyelmen kívül hagyja a "transzcendens dimenziót" és a "katolikus erkölcsöt" - mondta Viganò érsek a LifeSiteNews.com lapnak (október 14).

Megkérdezi, milyen "testvériség" létezhet - az enciklika fő témája -, ha a születendő gyermekek megölését irrelevánsnak tartják.

Viganó nem látja a "szeretet leheletét" a Fratelli Tuttiban sem Isten, sem az ember iránt, mert az enciklika ahelyett, hogy felébresztené a modern embert a "hipnotikus varázslat, az ökológia, a pacifizmus, az ökumenizmus és a globalizmus" elől, inkább megerősíti azt.

Annak érdekében, hogy jót cselekedjünk egy bűnös és lázadó emberrel, meg kell magyaráznunk neki, hogy Istentől elhatárolódva a Sátán és önmagának rabszolgájává válik - magyarázza Viganó, és így fejezi be: "A testvériség semmiféle érzete más átkozott lélekkel nem orvosolhatja az ellenségeskedést Isten iránt."

Viganó megkérdőjelezi a Fratelli Tutti "utópisztikus, átmeneti álmát", amely "el van zárva" Isten kegyelme elől.

Viganó számára az enciklika "hervadt szív, a természetfölötti látástól megfosztott vak ember ürességét mutatja be, aki tapogatózva azt gondolja, hogy olyan választ adhat, amelyet ő maga elsősorban figyelmen kívül hagy."

#newsZrqiscrgfi

Atosz80
És ez a hervadt szívű vak ember sok hervadt szívű világtalant vezet!!!!