Clicks1.1K
hu.news

Sarah bíboros: Halálraítélték a Szent Péter-bazilika oltárait

Sarah bíboros arra kéri Ferenc pápát, hogy vonja vissza a Szent Péter-bazilikára vonatkozó legutóbbi miseellenes rendeletét. Sandro Magister blogján írva Sarah bíboros kifejezetten csatlakozik Burke, Müller és Brandmüller bíborosokhoz.

Számára a szabályok "éppúgy sértik a józan észt, mint az egyházi törvényeket". Sarah támogatja azt a nyilvánvaló teológiai álláspontot, hogy egy koncelebrált mise csökkenti a kegyelmi ajándékot a több egyéni miséhez képest.

"Erőszakot" vesz észre Ferenc pápa ukázának megfogalmazásában, amely brutálisan követeli az egyéni ünneplés "elnyomását". Sarah nem veszi észre a papok "befogadó szellemét", akik korábban évszázadokon át a Szent Péter-bazilikában celebrálhattak.

A bíboros megjegyzi, hogy a koronavírus miatt kevésbé bölcs dolog koncelebrálni, és a határozat provinciális jellegű, amely előírja, hogy minden koncelebrációt csak olaszul és a Novus Ordo szerint szabad végezni.

Sarah emlékeztet arra, hogy a Szent Péter-bazilikában minden oltáron szentek ereklyéi vannak, de most már nem lehet ezeken az oltárokon celebrálni: "Így az ilyen oltárokat szinte halálra ítélik", és "puszta műalkotássá" degradálják.

"Ezeknek az oltároknak ehelyett élniük kell, és az életük a szentmise mindennapi ünneplése" - tanítja Sarah a nyilvánvalót.

Kép: Robert Sarah © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsMbwurseuyn