Clicks229

1572. Sírnak, de mégis miért...

lowoa
4
actiocatholica.hu
Megbízható forrásom szerint Veszprémben nem volt papszentelés (ez kb. három hete ismert számomra). Az érsek úr törölte a két diakónus szentelését. Ezzel egyidőben bezárta a szemináriumot is.
Arról pedig sehol (székesfehérvári, Budapest-esztergomi püspökség, sőt még a premontreiek oldalán) nincs hír, hogy premontrei szentelés lett volna a veszprémi érsek (vagy más püspök) által.
lowoa
@actiocatholica.hu milyen megbízható forrása van, ma hete 4 pappal több van az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, tegnap óta a csornai premontrei szerzetesek paplétszáma is növekedett, sőt Keresztelő Szent János napján Székesfehérvári Egyházmegye paplétszáma is növekedik, ha valami közben nem jön. Az, hogy Pécsett miért halasztják el jövőre, azt is meg lehet érteni, csak olvasni kellene a …More
@actiocatholica.hu milyen megbízható forrása van, ma hete 4 pappal több van az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, tegnap óta a csornai premontrei szerzetesek paplétszáma is növekedett, sőt Keresztelő Szent János napján Székesfehérvári Egyházmegye paplétszáma is növekedik, ha valami közben nem jön. Az, hogy Pécsett miért halasztják el jövőre, azt is meg lehet érteni, csak olvasni kellene a sorok között. S jobban oda kellene figyelni, mégis ki a fő okozója. Fel kell ismerni, hogyan mi miatt süllyedt le a hamispróféta, s tudni azt amit oly sokszor elmondtak, de sokaknak egyik fülén be a másik fülén meg ki...Minden mindennel összefügg, csak olvasni kell a sorok között, mindig azt kell figyelni, miről akarják elterelni a figyelmet.
actiocatholica.hu
@lowoa "Megbízható forrás"ból cím alatt Veszprémről írtam, és a válaszom írásakor a premontreiek szenteléséről sehol nem jelent meg hír. Legalábbis én nem találtam. Budapest-Esztergomról és Székesfehérvárról, na meg Pécsről nem írtam a hozzászólásban.
Nem csak olvasni kell egy hozzászólást, hanem érteni is. Egyébként koromból adódóan nekem még megtanították a sorok közötti olvasást, és a …More
@lowoa "Megbízható forrás"ból cím alatt Veszprémről írtam, és a válaszom írásakor a premontreiek szenteléséről sehol nem jelent meg hír. Legalábbis én nem találtam. Budapest-Esztergomról és Székesfehérvárról, na meg Pécsről nem írtam a hozzászólásban.
Nem csak olvasni kell egy hozzászólást, hanem érteni is. Egyébként koromból adódóan nekem még megtanították a sorok közötti olvasást, és a félszavakból történő értést, mert szükség volt rá a Kádár rendszerben.
Bárcsak lesüllyedne a hamis próféta, de az általában felemelkedik. Nem állítom azt, hogy mindent értek és tudok a világban, de az biztosan tudható, hogy a helyzet a (1789-s) "nagy?" francia forradalomnak (és annak hamis "dogmái": 'Szabadság, testvériség, egyenlőség') nevezett, de valójában a sátán "megtestesülése" a világba liberalizmus képében, volt az egyik kiindulópont az egyház "eróziójában", ami ellen (modernizmus) fellépett Szent X. Piusz pápa, és vezette be az antimodernista eskü kötelező letételét a papság és a teológiai oktatással foglalkozók számára. Ideig-óráig sikeres is volt, de jött a II.V.ZS., ami elfogadott néhány fontosnak tűnő, néhány a kétezer éves katolikus tanítással ellentétes, és néhány olyan döntést, amit kiforgatva valósítottak meg, illetve volt olyan is (liturgia reform), mely nem képezte a zsinati döntéseket, de arra hivatkozva megcsináltak és "átverték" az egyházon.
A másik kiindulópont pedig szintén az 1700 évek terméke az Illuminátusok és szabadkőművesség képében, mert mondhatnak bármit, de nem az egyház barátai, hanem az ellenségei.
charisma
Ennek a mondatnak se füle, se farka, vessző van a végén, de értelme nincs.
Ahogy a címhez sincs sok köze.