Clicks262
hr.news

To se njega ne tiče: Franjo glumi UN-ovog političara

"Kriza nas sve mijenja", Franjo je filozofirao o halabuci zbog koronavirusa tijekom videorazgovora s Općom skupštinom UN-a 25. rujna.

Proglasio je slogan da je "naša dužnost preispitati budućnost našeg zajedničkog doma i našeg zajedničkog projekta" i žalio se da je koronavirus "doveo do gubitka toliko života" - iako je njegova stopa smrtnosti usporediva s gripom.

Franjo se požalio da se "međunarodna zajednica" pokazala u velikoj mjeri nesposobnom ispuniti obećanja data Pariškim klimatskim sporazumom iz 2015. godine. Međutim, prema katoličkom učenju o supsidijarnosti, Papa se ne treba opterećivati takvim stvarima.

Ipak, Franjo se i dalje žalio na "alarmantnu situaciju u Amazoniji i njenim autohtonim narodima". Većina Franjinog govora na šest stranica bila je pot-pourri praznih parola u vezi s njegovom "fantazijom milosti", imigrantima, siromaštvom, industrijom oružja, nacionalizmom, individualizmom i elitizmom.

U popratnoj bilješci, koja je formulirana što je moguće nerazumljivije, Franjo je nazvao "zabrinjavajućim kad vidi kako je nekima postalo jednostavno i prikladno poreći postojanje ljudskog života kao rješenje problema koji se mogu i moraju riješiti i za majku i njezino nerođeno dijete".

#newsZmnfdvzoej