Clicks45
ro.news

Waterloo se profilează: Hitmenii Vaticanului au lovit din nou - Dar de data aceasta victima se luptă

Congregația pentru religioși condusă de renumitul cardinal Avis a ordonat ca toți elevii care frecventează școlile internat ale brazilienilor Heralds of Gospel să se întoarcă acasă.

Pretextul folosit este că riscul este „prea mare”, încât acești copii ar putea suferi abuzuri fizice și psihologice și violență. Cu acest argument, fiecare școală din lume ar putea fi închisă.

Motivul real al măsurii este de a priva instituția de potențiali candidați. Prevederea este datată 22 iunie, dar a fost păstrată secretă până acum.

Chiar și publicația loială lui Francisc FaroDiRoma.it (13 septembrie) a recunoscut că aceasta este o măsură „severă și fără precedent” care a fost luată „înainte de izbucnirea unui scandal de proporții mari”. Cu alte cuvinte: Aceasta este o pedeapsă preventivă.

The Heralds sunt prezenți în 78 de țări și numără în jur de trei mii de membri. FaroDiRoma.it consideră că următorul pas poate fi suprimarea lor.

ElConfidencialDigital.com (14 septembrie) scrie că The Heralds au făcut recurs împotriva decretului pentru că nu au fost auziți niciodată („dialog”), iar dreptul canonic a fost încălcat. Potrivit unor surse interne „acesta este încă un pas al cardinalului Avis pentru a dizolva The Heralds din animozitatea personală manifestă.”

Președintele asociației de părinți a criticat hotărârea lui Aviz, spunând cu tărie că nici măcar comisarul lui Francisc pentru The Heralds nu a fost consultat și nu știa de acuzatori sau probe. El a explicat că școlile nu pot fi acuzate de infracțiuni „care ar putea fi comise în viitor” și că sunt autonome și se bazează pe dreptul civil, astfel că „Vaticanul nu are nicio putere asupra lor.”

Imagine: Benedict XVI receives Heralds of the Gospel (2019), #newsAxjjvfywpz