hr.news
265

Sestra Luisa Dell'Orto namjerno je ubijena

Talijanska sestra Luisa Dell'Orto nije ubijena na Haitiju tijekom pljačke, izvijestio je TV2000.

U subotu, 25. lipnja, oko 9.30 sati, u ulici Delmas 19 u Port au Princeu, automobil se zabio u njezin automobil, gurnuvši vozačevu stranu prema zidu.

Iz napadačkog automobila izašla su trojica muškaraca s kapuljačama, odjeveni u crno. Jedan od njih ispalio je četiri hica u sestru koja je dva sata kasnije umrla u bolnici. Ništa nije ukradeno.

Nakon što je diplomirala povijest i filozofiju, Luisa se 1984. godine pridružila Maloj sestri Charlesa de Foucaulta i radila u Kamerunu i Madagaskaru prije nego što je 2002. godine stigla na Haiti gdje je sama vodila dom za djecu. Nakon što je stekla drugi doktorat u Luganu u Švicarskoj, također je predavala u sjemeništu. 27. lipnja napunila bi 65 godina.

Sestra franjevka Marcella Catozza koja djeluje na Haitiju i imala je redovite telefonske razgovore sa s. Luisom, nazvala ju je "jake volje", ali i "sramežljivom i poniznom" dodavši da "u toliko godina nikad me nije nazvala Marcella, već uvijek sestra Marcella kako bismo naglasili da je to središnji dio našeg poziva".

Sestra Luisa također je pripadala pokretu Comunione e Liberazione.

#newsXysujmcvgs

01:53