ro.news
23

Mintea lui Francisc: Episcopii sloveni vor „interzice în întregime slujba de rit roman!”

„Ritul preconciliar ar trebui să fie complet interzis”, a scris secretarul general al Comisiei Episcopilor Sloveni pentru Liturghie, părintele rigid Slavko Krajnc – un preot care se îmbracă că un Martor Iehova – într-o scrisoare către grupul Sf. Iosif Roman din Ljublijana (Rorate). -caeli.Blogspot.com, 14 ianuarie).

Clericul le revarsă credincioșilor simpli cu o mulțime de acuzații: „oboseala și neînțelegerea liturghiei postconciliare”, „neascultare”, „apostazie”, înființarea unei „Biserici paralele”. Totuși, el trebuie să recunoască că „un număr tot mai mare de tineri” sunt atrași de ceea ce el numește „‘independență liturgică’, care ar putea da naștere la o și mai mare confuzie în viitoarea lucrare pastorală.”

Krajnc este mulțumit de Francisc, legalist și fără milă, care „a luat în sfârșit măsuri decisive și a arătat clar că dorește să desființeze „Biserica paralelă și liturgiile paralele.”

Context: În ciuda multor solicitări din partea preoților și mirenilor, episcopii sloveni nu au ascultat Summorum Pontificum a lui Benedict al XVI-lea și au permis doar o singură Liturghie romană pe lună. După Traditionis Custodes, celebratorul a fost înlocuit cu un preot cistercian care nu a înălțat potirul după sfințire și a împins Împărtășania în mâinile oamenilor etc. Rezultatul: în decurs de trei luni, participarea a scăzut de la peste 300 la cinci.

Imagine: AdDominum.si, #newsSsndxfxupo