hu.news
163

Homoszexuális gyűlöletcsoport fojtogatással fenyegette az imádkozó férfiakat

Az írországi Limerickben január 16-án tartott férfi rózsafüzér gyűlést súlyosan megzavarta az ún. "Rosa Limerick" abortusztámogató és melegbarát gyűlöletcsoport.

A CatholicArena.com arról számolt be, hogy az imádkozó férfiakat halálosan megfenyegették, például azzal, hogy "megfojtják őket rózsafüzér gyöngyeikkel".

A "Rosa Limerick" két támogatója, Conor Sheehan (melegbarát munkáspárti aktivista) és Maurice Quinlivan (Sinn Fein) hamisan azt állította, hogy a férfiakat "udvariasan megkérték, hogy menjenek arrébb", mert "megzavarták" a gyűlöletcsoport által tartott "virrasztást".

A valóságban a keresztény gyűlést már január 11-én megszervezték minden más eseményt megelőzően az adott helyszínre. A gyűlöletcsoport csak január 15-én jelentette be az ellentüntetését. A rózsafüzér 2018 óta kerül rendszeresen megrendezésre Limerickben.

Az esemény még a gyűlölködők megérkezése előtt elkezdődött, ráadásul az ellentüntetők az imádkozók mellett helyezkedtek el, ahelyett, hogy az utcán lejjebb csoportosultak volna.

Kép: CatholicArena.com, #newsRbkgfrzluq

01:33