hr.news
152

Argentinac zna zašto je Franjo odbio ostavku kardinala Marxa

Cezari su naredili onima koji su pali u nemilost da izvrše samoubojstvo, peronisti su ih silili da polako izvrše samoubojstvo zabranivši im da daju ostavke, piše Caminante-Wanderer.Blogspot.com (14. lipnja).

Za blog "izopačenost moći ima mnogo oblika", a Franjo je još jednom slijedio peronističku tradiciju tako što je odbio ostavku kardinala Marxa.

Ovo je bio makijavelski antipokret, piše Caminante, protiv makijavelizma naivnog Nijemca koji je želio dati ostavku kako bi mogao slobodno promovirati pobunjeničku Njemačku sinodu. Međutim, Bergoglio je razoružao Marxa - koji više ne može zaprijetiti ostavkom - prisilivši ga da se pridruži Rimu.

Dakle, Marx je neutraliziran, oslabljen, ispražnjen: "Kako on, kojeg je sam Papa ratificirao, sada može predstavljati revolucionare?" pita blog. Jednim preciznim udarcem Bergoglio je likvidirao Marxa i na njegovo mjesto ostavio zombija povjerivši mu "samoubilačku misiju".

Caminante prepoznaje da je Bergoglio - "praznoumna" i "neozbiljna" osoba - majstor ovih "malih trikova". Poput pauka, plete sve moguće spletke sprečavajući raspravu o njegovoj moći. Blog predviđa spektakularnu borbu, punu prljave igre, i pobjedu Franje nad naivnim njemačkim biskupima.

7. lipnja Caminante je napisao da su Nijemci Franji pravi problem. Doveli su ga na vlast, ali kad su htjeli da vrati dug - žensko svećenstvo, homoseksualizam itd. - "shvatili su da Bergoglio ne plaća svoje dugove - poput Argentine".

Stoga su odlučili preko sinode dobiti ono što im se duguje. No, Franjo je 1. lipnja objavio svoj Apostolski ustav u kojem je utvrdio da se biskup, koji pokušava "zarediti" ženu, automatski izopćuje i može biti otpušten iz klerikalne države - najoštriju kaznu koju Crkva može izreći. Za Caminante je očito da je Franjo to uputio njemačkim biskupima.

Slika: Reinhard Marx, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsEwxntzuvbo