hu.news
906

Schneider segédpüspök Ferenc látogatásáról: "A vallások áruháza"

A szerdán Nur-Szultanban ülésezett vallások világkongresszusa, amelyen Ferenc részt vett, a "vallások áruházának" benyomását keltette - nyilatkozta újságíróknak Athanasius Schneider nur-szultani segédpüspök Ferenc kazahsztáni látogatásának utolsó napján, szeptember 15-én.

Schneider "show-műsorról" beszélt. Elmondása szerint a katolicizmust úgy mutatják be, mint egy vallás a sok közül, pedig csak egyetlen igaz vallás létezik, nevezetesen az egyház, amelyet maga Isten alapított. Valamint arra figyelmeztetett, hogy a politikai elit könnyen "visszaélhet ezzel a találkozóval a saját céljaik elérése érdekében".

Természetes, hogy Ferenccel vannak ellentétjeim, hiszen a püspökök nem egy főnök beosztottjai, hanem testvérekként kellene viselkednünk - fogalmazott Schneider. "Ez munkatársi viszony, ez a testvériség". Továbbá erősen kritizálta Ferenc ellentmondásos döntését, hogy "engedélyezi" a házasságtörők áldozását a római mise betiltása mellett.

"Ha lelkiismeretem szerint úgy látom, hogy valami nem helyes vagy kétértelmű, akkor ezt tisztelettel, testvériesen kell elmondanom neki, mert így kell működnie az egyháznak" - folytatta Schneider, aki az nur-szultani székesegyházban fogadta Ferenc pápát a papsággal való találkozásra, és az oltárhoz kísérte.

#newsCduscxbxcg