Clicks248
hu.news

"A zsinat szelleme" feltámasztotta a gadarai disznókat

A "második vatikáni zsinat szelleme" kísért, és testeket keres, amelyeket megszállhat - írja Specula az InfoVaticana.com lapon (július 18).

Mivel ez a szellem tudja, hogy közelgő halál vár rá, kész megtestesülni akár a szakadék felé tartó gadarai disznókban is (Máté 8,28-34) - írja Specula.

A legfrissebb példa erre a Traditionis Custodes, amelyen keresztül a 84 éves Ferenc pápa a római rítus elleni gyűlöletét tölti ki. Specula tudja, miért: "A zsinat szellemének védelmezői soha nem gondolták, hogy az idő múlása letörli őket a térképről, miközben végignézik, ahogy az általuk annyira gyűlölt római rítus növekszik".

Specula szerint egy épeszű ember se hiszi azt, hogy egy papnak egy másodpercet is a purgatóriumban kell töltenie azért, mert a római rítust celebrálja, akár engedélyezett az, akár nem.

Szerinte más a probléma: Ferenc pápa üldözi a római rítust, de egy szót sem szól a Novus Ordo-ban elkövetett szörnyű visszaélésekről: "Úgy tesznek, mintha nem látnák, vagy épp ellenkezőleg; jónak tartják, hiszen káoszt teremt".

Kép: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsRsfkodtsxw