hr.news
179

Čežnja za prošlošću: Franjo želi samo VELIKA sjemeništa

"Najvažniji izazov" s kojim se danas suočava svećenička formacija je dovoljan broj sjemeništaraca koji zahtijeva međubiskupijska, provincijska ili područna sjemeništa.

Franjo je iznio ovu lažnu tvrdnju na audijenciji latinoameričkim sjemeništima 10. studenoga, implicirajući da mala sjemeništa moraju nestati.

Rekao je da se biskupi "moraju" uhvatiti u koštac s tim projektom na "sinodalni [= prisilni] način". Trebali bi prevladati "inerciju" i "protagonizam", "sanjati" zajedno [umjesto da se probude] i ne čeznuti za prošlošću [= Drugi Vatikan]."

Franjo želi da sljedeće generacije svećenika budu nadahnute "sadašnjim smjerom Crkve" [= Franjo], iako taj smjer ne vodi nikamo.

Kao i obično, bunio se protiv svećenika i biskupa Novus Orda. Svećenik koji ne moli "ide u kantu za smeće". Prosječnost svećenika je "gora od smrtnog grijeha". Svećenik treba poštivati svog biskupa koji je "podlac": "I ti si podlac" - inzistirao je na mrtvačkoj poslušnosti, te laprdao da svećenici ne bi trebali biti poput "starice koja trača".

Franjo je svećenika nazvao "zločincem" ako je zločincu uskratio odrješenje tijekom ispovijedi. Padre Pio, kanoniziran 2002. godine, odbio je odrješenje otprilike trećini svojih pokornika.

Franjo očito čezne za prošlošću, jer je ispovijed nestala ili će nestati u većini dijelova Crkve Novus Orda.

Slika: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-ND, #newsGfcvoflzrk