hr.news
151

Ispostavilo se da su trojica laika bili biskupi

Trojica američkih biskupa - Conley (67, Lincoln), Coakley (67, Oklahoma), Wall (57, Gallup) - ovog su kolovoza inkognito prošetali Camino de Santiago de Compostela u Španjolskoj.

Ovu rutu su već dvaput prošli zajedno. Njihov popis pakiranja uključivao je: misnicu, albu, štolu, zucchetto i naprsni križ. Zamijenili su svećeničko odijelo onim što CatholicNewsAgency.com (11. rujna) naziva "modernom hodočasničkom odorom".

Trojica su obično marširala s drugim hodočasnicima, koji su tijekom večernje mise zabilježili: "Bože, oni su biskupi!" Conley je za CNA rekao: "Bilo je pomalo smiješno jer su ljudi mislili da je stvarno cool."

Conley je 2018. godine uzeo 11-mjesečni dopust zbog tjeskobe i depresije, a 2021. godine su mu izvedene fuzije metatarzalnih zglobova na oba stopala. S Coakleyem je prijatelj 50 godina. Obojica su igrali u istom baseball timu.

U šetnji su trojica biskupa ponekad slušala glazbu poput Briana Wilsona, narodne glazbe, Boba Dylana, Weezera i braće Avett.

Conley kaže da oko 80% "hodočasnika" koje su susreli nisu bili vjernici i nisu imali praktički nikakvog znanja o Caminovoj vjerskoj pozadini.

Slika: Courtesy of Bishop Conley, Archbishop Coakley, and Bishop Wall, #newsIhfvmjajyu