hr.news
328

Jedan kardinal i sedam biskupa potpisali homoseksualnu izjavu

Osam američkih biskupa potpisalo je izjavu kojom potiče homoseksualna iskušenja u mladosti: "Bog te stvorio, Bog te voli i Bog je na tvojoj strani", napisali su (TylerClementi.org, 25. siječnja).

Potpisnici su uobičajeni: kardinal Newarka Tobin, nadbiskup Santa Fea Wester, biskup Lexingtona Stowe, biskup San Diega McElroy, biskup Cheyennea Biegler, biskup Tucsona Weisenberger i umirovljeni pomoćni biskupi Gumbleton (Detroit) i Madden (Baltimore).

Općenito tvrde da je Krist učio ljubavi, milosrđu i "dobrodošlici za sve ljude" - što nije istina jer je snažno napao farizeje i druge. U izjavi se dodaje da je Kristova naklonost bila posebno za one "koji su se osjećali" progonjenima ili marginaliziranima, što je također netočno jer se Krist brinuo za progonjene za Kraljevstvo Božje, a ne za one "koji se osjećaju" progonjenima.

Biskupi selektivno citiraju katekizam Katoličke crkve koji uči da se prema homoseksualcima mora postupati s poštovanjem, suosjećanjem i osjetljivošću. Izostavili su druge ocjene u Bibliji i katekizmu prema kojima je homoseksualnost objektivno poremećena, suštinski zla, grijeh koji Bogu vapi za osvetom i odvratnost.

Slika: Press Release, TylerClementi.org, #newsGigiipspde