hu.news
10446

Schneider: megengedett a férfiak számára a X. Pius szemináriumaiba való belépés

A X. Pius Társaság nem törekszik a szkizmára- mondta Athanasius Schneider püspök a Fatimai Miasszonyunk Testvériségnek (január 13., videó alább).

Elmagyarázza, hogy a Vatikán többször kijelentette, hogy a X. Pius nem skizmatikus, hanem csak "szabálytalan kánoni helyzetben" van - mintha a Vatikán törődne az egyházjoggal.

Ladaria bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa egy nemrég adott interjúban azt mondta, hogy a X. Pius "nem áll az Egyházon kívül". Schneider ezt "a Vatikán egyik magas rangú tisztviselőjétől való megerősítésnek" nevezi.

A közösség látható jele számára, hogy a X. Pius a szentmise alatt megnevezi Ferencet és a helyi püspököt. Csak a "rendkívüli, óriási válság" miatt nem tudja a X. Pius a Vatikán teljes ellenőrzése alá vetni magát". Nem volt garanciájuk arra, hogy teljes mértékben a katolikus hit és liturgia szerint éljenek", ahogy az Ecclesia közösségeknek most "nincs teljes garanciájuk arra, hogyan folytassák működésüket".

A válság kifejeződik a II. vatikáni zsinat kétértelmű szövegeiben, a Szentszék olyan gyakorlataiban, mint a vallásközi párbeszéd és maga a Novus Ordo, amely részben aláássa a mise áldozati jellegét (pl. az áldozati ima).

Ezért Schneider elfogadhatónak tartja, ha egy fiatalember belép a X. Pius szemináriumába. Figyelmeztet azonban az "egyházi gettó" veszélyére, és azt mondja a X. Pius-nak, hogy "meg kell nyílniuk" és "ki kell fejleszteniük a római egyház és az Apostoli Szentszék iránti szeretetet" - mintha ez a zsinati egyház sajátossága lenne.

#newsUncdnnrhps

06:45
Donna Bianca
Úgy vélem, hogy az FSSPX-ből nem kell FSSP-t csinálni, mert ugyanarra a sorsra jut.
Bazsó-Dombi Attila
Az FSSPX már régesrégen behódolt.
Donna Bianca
Görögkatolikus atyaként Önt mi juttatta erre a következtetésre?
Noname Senki
"Az FSSPX már régesrégen behódolt."
Azon gondolkodom, hogy most polkorrektül válaszoljak, vagy azt írjam le, amit gondolok. Inkább maradok annál, hogy hülyeséget mindenki tud írni.
Noname Senki
@Donna Bianca "az FSSPX-ből nem kell FSSP-t csinálni"
Senki nem fog ilyet csinálni az FSSPX-n belül.
Donna Bianca
@Noname Senki Úgy legyen! Az óvatosság azonban ebben az esetben sem árt, különösen mostanság, amikor az egyházat belülről támadják a legjobban...
Bazsó-Dombi Attila
@Donna Bianca / @Noname Senki
A behódolás tényei önmagukért beszélnek. Sőt, atrocitásokba is fajultak a saját tagjaikkal szemben, akik ellenezték a behódolást.
Donna Bianca
@Bazsó-Dombi Attila Az ilyen súlyos állításokat tényekkel illik igazolni, máskülönben nyilvános rágalmazásnak minősül, ami csak mélyíti a sebeket az Egyház testén.
Bazsó-Dombi Attila
@Donna Bianca
Nyilvánvaló tényeket nem szükséges bizonyítani. Tessék tájékozódni! Javasolt kiindulás a Williamson-ügy...
Noname Senki
Közelről ismerem a Williamson ügyet. Tévedésben leledzel atyám. A püspök úr esetében nem fordultak ellene az övéi - ez szándékos, rosszindulatú hazugságon alapuló értelmezés -, ugyanis a püspök úr önként lépett ki a Szent X. Piusz Papi Testvériségből 2012 őszén, ráadásul nem doktrínális okok miatt, hanem mert antiszemitizmussal vádolták a német törvények szerint, bíróságon folyt az ügy, amivel …More
Közelről ismerem a Williamson ügyet. Tévedésben leledzel atyám. A püspök úr esetében nem fordultak ellene az övéi - ez szándékos, rosszindulatú hazugságon alapuló értelmezés -, ugyanis a püspök úr önként lépett ki a Szent X. Piusz Papi Testvériségből 2012 őszén, ráadásul nem doktrínális okok miatt, hanem mert antiszemitizmussal vádolták a német törvények szerint, bíróságon folyt az ügy, amivel nem akarta terhelni a közösséget. Tehát nem kizárták.
Ajánlanám mindenki figyelmébe Tissier de Mallerais - A hit fontosabb, mint a legalitás című interjúsát