hu.news
10446
Donna Bianca
Úgy vélem, hogy az FSSPX-ből nem kell FSSP-t csinálni, mert ugyanarra a sorsra jut.
Bazsó-Dombi Attila
Az FSSPX már régesrégen behódolt.
Donna Bianca
Görögkatolikus atyaként Önt mi juttatta erre a következtetésre?
Noname Senki
"Az FSSPX már régesrégen behódolt."
Azon gondolkodom, hogy most polkorrektül válaszoljak, vagy azt írjam le, amit gondolok. Inkább maradok annál, hogy hülyeséget mindenki tud írni.
Noname Senki
@Donna Bianca "az FSSPX-ből nem kell FSSP-t csinálni"
Senki nem fog ilyet csinálni az FSSPX-n belül.
Donna Bianca
@Noname Senki Úgy legyen! Az óvatosság azonban ebben az esetben sem árt, különösen mostanság, amikor az egyházat belülről támadják a legjobban...
Bazsó-Dombi Attila
@Donna Bianca / @Noname Senki
A behódolás tényei önmagukért beszélnek. Sőt, atrocitásokba is fajultak a saját tagjaikkal szemben, akik ellenezték a behódolást.
Donna Bianca
@Bazsó-Dombi Attila Az ilyen súlyos állításokat tényekkel illik igazolni, máskülönben nyilvános rágalmazásnak minősül, ami csak mélyíti a sebeket az Egyház testén.
Bazsó-Dombi Attila
@Donna Bianca
Nyilvánvaló tényeket nem szükséges bizonyítani. Tessék tájékozódni! Javasolt kiindulás a Williamson-ügy...
Noname Senki
Közelről ismerem a Williamson ügyet. Tévedésben leledzel atyám. A püspök úr esetében nem fordultak ellene az övéi - ez szándékos, rosszindulatú hazugságon alapuló értelmezés -, ugyanis a püspök úr önként lépett ki a Szent X. Piusz Papi Testvériségből 2012 őszén, ráadásul nem doktrínális okok miatt, hanem mert antiszemitizmussal vádolták a német törvények szerint, bíróságon folyt az ügy, amivel …More
Közelről ismerem a Williamson ügyet. Tévedésben leledzel atyám. A püspök úr esetében nem fordultak ellene az övéi - ez szándékos, rosszindulatú hazugságon alapuló értelmezés -, ugyanis a püspök úr önként lépett ki a Szent X. Piusz Papi Testvériségből 2012 őszén, ráadásul nem doktrínális okok miatt, hanem mert antiszemitizmussal vádolták a német törvények szerint, bíróságon folyt az ügy, amivel nem akarta terhelni a közösséget. Tehát nem kizárták.
Ajánlanám mindenki figyelmébe Tissier de Mallerais - A hit fontosabb, mint a legalitás című interjúsát