Dr. Balogh Sándor: Újra Ferenc?

Nem, azt ígértem, hogy nem foglalkozom Ferenccel többet. Ferenc nem pápa, és kész. De nem olyan egyszerű a helyzet. Az egész hagyományos keresztény világ róla beszél.
Michael Matt, akit már többször emlegettem, hétről hétre, egyre jobban sopánkodik, hogy milyen rossz pápa Ferenc.[1] Egyik, ha nem a legrosszabb pápa. Konzervatív kommentárok egymással versenyezve sopánkodnak, hogy milyen rossz ez a pápa. Például a februári imaszándék a környezetvédelemről szól, és ebből az alkalomból a pápa egy videót is készített, amiben túltesz Al Gore-on, akit a környezetszennyezés kritikája tett többszörös milliomossá.
Magzatok százezreit abortálják, keresztények ezreit fejezik le a szélsőséges arabok, homoszexuálisok házasodnak, és Ferencnek legfontosabb problémája, hogy szennyezzük a környezetet. Miért nem dicséri inkább az eddig tett lépéseket a környezet tisztulása irányában, kérdezik.
Beszéljünk tehát Mattról és a többi kritikusról, akik Ferencet egy rossz pápának tartják. Mit kell még Ferencnek tenni, hogy ezek a tiszteletreméltó kritikus urak felébredjenek, hogy kicsoda is Ferenc, és miről is beszél Ferenc.
Először is Ferenc nem egy rossz pápa, hanem nem pápa. Legfeljebb Róma püspöke. Érdekes lenne, ha teológusaink kibogoznák, hogy lehet-e valaki Róma püspöke anélkül, hogy érvényes pápa legyen?
Van egy modernista diakónus barátom, akit egyszer megkérdeztem, miért nem prédikál a mennyországról. Válasza először meglepett, de végül rájöttem, hogy a nagy aposztázia idején ez nem is egy meglepő válasz. Ő prédikál a mennyországról, de nem az enyémről, hanem az övéről. Én azt hiszem, hogy a mennyország ott fenn van, ő azt hiszi, hogy az itt lenn van. És Ferenc tanítását hozta fel igazolásul.
Ő úgy látja, hogy akik a környezetet szennyezik, azok olyanok, mint aki belecsinál a saját ágyába, illetve mennyországába. Ezért fontos nekik a környezetvédelem.
Tehát Ferenc nem rossz pápa, jól csinálja a maga szempontjából, és akik még mindig nem ismerik fel az igazi Ferencet, és azt hogy ő nem igazi pápa, azokkal van a baj!
Ferenc egy igazán jó és látszólag sikeres Hamis Próféta.

Forrás:
eucharisztikuskongresszus.hu/BS_hit_90.html