Clicks501
hu.news
1

Az első ország, ami "betiltja" a római misét

Costa Rica püspöki konferenciája (képen) közös levélben elrendelte, hogy az ország nyolc egyházmegyéjében az összes római mise "tilos" - írja az InfoVaticana.com (július 20).

A levelet - amelyet nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni - Ciudad Quesada elnök-püspöke, José Manuel Gerrita Herrera írta alá. Azt állítja, hogy az országban a hagyományos misére járó híveknek "soha nem volt csoportja". Ez a kijelentés a püspököket úgy állítja be, mint Japán háborús kormányát, amely zsidóellenes törvényeket hozott, pedig nem is voltak zsidók az országban.

A tragikomédiás prelátusok állítása azonban nem igaz. Costa Ricában több egyházmegyei római mise is volt, bár a püspökök soha nem hagytak fel az üldözéssel.

Alajuela egyházmegyében 2018-ban állították fel a Summorum Pontificum nevű csoportot. Alapszabályukat az egyházmegyei kancellár írta alá. A csoportot azért engedélyezték, hogy kárt okozzanak az SSPX rendnek. Most ezt az apostoli feladatot adták át nekik.

A Costa Rica-i püspökök alkalmatlanságukról és gyenge teljesítményükről ismertek, ami addig fajult, hogy az országban a katolicizmus a második vatikáni zsinat előtti 99%-os arányból mára már kisebbségi hit lett. Csak 2010 óta a katolikusok aránya 57%-ról 47%-ra csökkent.

#newsCnvehqmznv

charisma
Fordítónak: nem "ország, ami", hanem "ország, amely".
Csak a miheztartás végett