Clicks112
nl.news

Kardinaal Müller beweert dat Franciscus "geen ketter" is

Het "ergste" wat er in de kerk gebeurt is wanneer een paus wordt beschuldigd van van ketterij, vertelde kardinaal Gerhard Müller aan DieTagespost.de (15 mei).

Müller benadrukt dat deze beschuldiging afkomstig is van "gerenommeerde theologen" en dat dit slechts bij zeer weinig pausen in de kerkgeschiedenis is gebeurd. Daarom zou Franciscus een officiële theologische toelichting moeten publiceren.

Persoonlijk gelooft Müller niet dat Franciscus een ketter is, omdat deze term een "aanhoudende" ontkenning van het katholieke geloof impliceert, wat volgens hem niet het geval is bij Franciscus. Volgens deze wending kan een paus elke ketterij verkondigen, zolang hij maar verklaart dat hij het niet "volhardend" doet.

Opnieuw ziet Müller het probleem niet met Franciscus, maar met de "Vrienden van de Paus" die elke gelovige katholiek als "vijand van de Paus" bestempelen en het geloof verwarren met een "neomarxistische neoliberale ideologie".

Jammer genoeg vermijdt hij een duidelijk antwoord betreffende de ketterse Abu Dhabi-verklaring van Franciscus. Hij gaat voorbij aan de problemen en beweert dat Franciscus' "intentie" "zeker zeer goed" is.

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsBlvgaatpsx