Clicks77
hu.news

A püspök visszaél a hatalommal: A pap csatlakozik a keresztényellenes párthoz

A 46 éves Rodney Borneo atya, az indiai Kalkuttai Főegyházmegye Loyola Gimnáziumának igazgatója márciusban elhagyta a papságot, hogy csatlakozzon az Indiában kormányzó Bharatiya Janata Párthoz (BJP).

Isaac Gomes az AlmayaSabdam.com-on ezt "sokkolónak nevezi a hívek számára", és Borneót "fiatalnak", "nagyon élénknek" és "médiaképesnek" jellemzi.

A hinduista BJP "az ország vallás, kaszt, bőrszín, hitvallás és nemi megkülönböztetés alapján történő polarizálására szakosodott", és mindezt "a nacionalizmus nevében teszi" - írja Gomes - "Mi volt az a fenyegetés, ami Borneót erre a szélsőséges lépésre késztette?".

Gomes válasza: Borneót hamisan megvádolták azzal, hogy homoszexuális kapcsolatot folytatott egy diákkal, aki, mint kiderült, soha nem is volt beiratkozva Borneo iskolájába. Ennek ellenére egy háromtagú érseki bizottság órákon át vallatta őt, olyannyira, hogy Borneo szívrohamot kapott, és kórházba kellett szállítani.

Miután tisztázták, Borneo kérte Thomas D'Souza kalkuttai érsektől a bizottság megállapításainak hitelesített másolatát, de D'Souza "durván elutasította", írja Isaac, "sem a papság, sem a laikusok nem várhatnak tőle igazságot".

Borneo családjának egyik tagja megjegyezte: "Az érsekség elvesztett egy jó papot, ők a felelősek érte". Közben D'Souza érsek azt mondta, hogy továbbra is imádkozik Borneóért, "mert nagyon kedves nekünk".

#newsKhvxqrqtyw