Clicks247
hu.news
1

Felkészülés a következő zsinatra?

Ferenc pápa szinódusa egy jövőbeli zsinat előkészítése - írja a 78 éves Dominik Duka prágai bíboros a szinódus megnyitójára írt nyilatkozatában.

Emlékeztet arra, hogy a 2013-as konklávé előtt a bíborosok az egyház életének "reformjával" foglalkoztak, és a (katasztrofális) amazonasi szinódus után Ferenc pápa "arra a következtetésre jutott, hogy az egyházat fel kell készíteni bizonyos változásokra".

Duka szerint ez az oka annak, hogy most elindultunk ezen az úton.

Kép: Dominik Duka © wikicommons, CC BY-SA, #newsTtdnpmhwld

francesco69
Az Egyháznak semmi másra nincs szüksége, mint a megtérésre, visszatérni a hitvalláshoz és az apostoli hagyományhoz, a két évezred tapasztalatait felhasználva, a jelen korban hűségesnek maradni Krisztushoz. Nem az Egyházat kell a világhoz igazítani, hanem a világnak van szüksége Krisztushoz igazodni, hogy jövője és üdvössége legyen. Ferenc püspöksége idején mindig az Egyházat akarta a világhoz …More
Az Egyháznak semmi másra nincs szüksége, mint a megtérésre, visszatérni a hitvalláshoz és az apostoli hagyományhoz, a két évezred tapasztalatait felhasználva, a jelen korban hűségesnek maradni Krisztushoz. Nem az Egyházat kell a világhoz igazítani, hanem a világnak van szüksége Krisztushoz igazodni, hogy jövője és üdvössége legyen. Ferenc püspöksége idején mindig az Egyházat akarta a világhoz igazítani és a pápasága idején sem tesz mást. Krisztus Helytartója, nem az Ura érdekeit képviseli, hanem a vele szemben állókét. A pápa nem tud mit kezdeni a péteri örökséggel, nyilvánvalóan látszik, hogy erre a küldetésre teljesen alkalmatlan.