Clicks39
ro.news
1

Episcop Schneider: Mai bine în Uniunea Sovietică decât în Occident

Episcopul Athanasius Schneider îi mulțumește lui Dumnezeu că a crescut în timpul persecuției creștine în Uniunea Sovietică și nu în Occident: „Acest lucru te face puternic și îți oferă o bază pentru întreaga ta viață” (Gloria.tv, 23 septembrie, video de mai jos).

Sosirea sa în Germania la vârsta de doisprezece ani a fost pentru Schneider un dublu șoc. Spre deosebire de Uniunea Sovietică, materialul pornografic a fost oferit spre vânzare publică la chioșcuri.

În plus, comuniunea în mână îi era „de neînțeles”, adică „că cineva îl primește pe Mântuitor că un biscuit și îl pune în gură.

Chiar în tinerețe, Schneider a observat că liturghia germană seamănă mai mult cu o adunare decât cu închinarea divină pe care o cunoștea din Uniunea Sovietică.

În anii 1990, Schneider a locuit în Roma ca preot, iar mama lui i-a spus la telefon, în lacrimi, despre condițiile din parohia ei din sudul Germaniei. Nu a existat preot și un asistent pastoral a prezidat ședințele de rugăciune.

Mama episcopului a declarat: „Aș prefera să fiu din nou persecutată în Uniunea Sovietică și să trăiesc în subteran decât să experimentez ceea ce se întâmplă în această parohie aici, în Germania."

#newsTasmnnvhnr

mateipa
Vrem libertate, dar nu stim s-o folosim (mai ales dupa ce-am fost batuti, umiliti, cenzurati mult timp) sau o aplicam abuziv (mai ales ca razbunare).