Clicks26
ro.news

Slovacia: Francisc jenează grav nunțiul, episcopul

Preotul nu ar trebui să „ofere o predica de 40-50 de minute pentru argumentele pe care nimeni nu le înțelege”, a declarat Francisc într-o discuție de 30 de minute din 13 septembrie cu credincioșii în timpul vizitei sale în Slovacia.

După ce a primit aplauze pentru aceasta, el a răspuns că „călugărițele care sunt victimele predicilor noastre” merită aclamarea. Ca de obicei, în loc să-și mărturisească propriile păcate, a atacat Biserica care trebuie „să fie mai puțin absorbită de sine, deoarece centrul Bisericii nu este Biserica.”

De mai multe ori, Francisc adept al Traditionis-Custodes și-a atacat propria umbră: „rigiditate” și o viață spirituală „rigidă și închisă de sine”. El a avertizat despre o Biserică care „gândește la fel și ascultă orbește” - o indicație că Traditionis Custodes nu trebuie luată în serios.

În cele din urmă, a menționat o scrisoare pe care a primit-o recent de la un episcop care a scris că „am trăit 400 de ani sub turci și 50 de ani sub comunism și am suferit, dar acești 7 ani cu acest Nunțiu au fost mai răi decât celelalte două experiențe.”

Francisc a continuat: „Uneori mă întreb; Câți oameni pot spune același lucru despre [papa,] episcopul sau parohul lor? Descrierea lui Francisc se potrivește cu nunțul bulgar Anselmo Pecorari care a fost numit în aprilie 2014. Prin urmare, scrisoarea menționată a fost trimisă probabil de episcopul din Sofia Gheorghi Ivanov Jovčev, 71 de ani.

#newsYyugyjkmfl