ro.news
23

Viganò: Francisc este vinovat de „abuz despotic grav de autoritate”

Acuzațiile aduse cardinalului Becciu „trebuie încă dovedite”, observă arhiepiscopul Viganò într-o declarație din 2 octombrie.

El observă că răspunsul lui Francisc a fost dictat „mai mult de mânie decât de dragostea de adevăr”, „mai mult de o amăgire a atotputerniciei decât de voință pentru justiție "și printr-un" abuz despotic grav de autoritate."

Viganò îl condamnă pe Francisc pentru condamnarea fără proces, precum în cazul cardinalului McCarrick. El îl acuză că nu a ajutat oameni nevinovați precum cardinalul Pell, protejând în același timp oameni precum episcopul Zanchetta.

Francisc elimină „colaboratorii cinstiți și incoruptibili”, subliniază Viganò, în timp ce consideră „șantajul colaboratorilor imorali și necinstiți” o garanție a loialității și tăcerii lor. Astfel, s-a înconjurat de „personaje compromise” și „scandaluri vii” precum Maradiaga, Peña Parra și Paglia.

Pentru Viganò, pontificatul lui Francisc exprimă o „voință deliberată de a demola Biserica”, de a o compromite în fața credincioșilor și de a o discredita în fața lumii.

Aristocrația Bisericii este astăzi la fel de coruptă ca nobilii francezi în ajunul Revoluției Franceze (1789), conchide Viganò.

#newsDtjjvzzcoq