Clicks163
hr.news

Becciuova dama: Franjo zna više nego što priznaje

Franjo je znao za transfer od 575.000 eura iz Državnog tajništva tvrtki Cecilije Marogne, kako piše IlMessaggiero.it (21. listopada).

Tvrtka je Logsic Humanitarne Dejavnosti, d.o.o., sa sjedištem u Ljubljani.

U razgovoru preko WhatsAppa u prosincu 2018. godine, koji je procijenila vatikanska policija, kardinal Becciu rekao je monsinjoru Albertu Perlasci da je prijenos odobrio Franjo.

Novac nije trebao "utjecati na suđenje Pellu", već osloboditi kolumbijsku sestru Gloriju Ceciliju Navaez, koju su muslimani oteli u veljači 2017. godine u Karangassu u Maliju i koji je još uvijek drže u zatočeništvu.

Franjo je naredio da se operacija drži "strogo u tajnosti" kako ne bi odao spremnost Vatikana da plati otkupninu za sestru.

Sve su ove informacije sadržane u zahtjevu Vatikana za izručenje Marogne koja je zatvorena u Italiji. Kao i obično, vatikanski je dokument nezakonito predan medijima.

Marogna je novac navodno trošila 120 puta u trgovinama poput Prade, Tod'S, Hogan, Missoni, La Rinascente, Montblanc, Louis Vuitton, Maxmara, Poltronesofa, Auchan, kao i za luksuzne hotele i restorane.

Slika: © Mazur, CatholicNews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsWofugcaucy