Clicks220
hr.news

Misa uživo: pričest za političare protiv djece

Irski političari koji se zalažu za pobačaj primili su pričest na pogrebnoj misi za irskog socijalističkog političara Johna Humea, Nobelovca za mir kojeg su oligarhijski mediji nadasve hvalili.

Svetogrđe se dogodilo u Derryju (5. kolovoza). Biskup Derryja Donal McKeown bio je prisutan i počeo je čitanjem poruka slavnih svjetskih osoba, uključujući Franju, Dalaj Lamu, Borisa Johnsona i Billa Clintona.

Simon Coveney (na slici), irski ministar vanjskih poslova i obrane uzeo je pričest rukom (video ispod), iako je u siječnju 2019. godine u Irskoj podržao legalizaciju pobačaja. U prvoj godini ovaj zakon je ubio 6.666 djece.

Michelle O'Neill, zamjenica premijera sjeverne Irske, također je stajala tamo kako bi preuzela pričest. U siječnju joj je zabranjeno da drži govor u župi zbog svog stava o pobačaju. U travnju je pozvala na samostalne pobačaje kod kuće.

Otac iz Belfasta, Patrick McCafferty, kritizirao je svetogrđe na Facebooku koji mu je cenzurirao komentar. Napisao je:

"Političari koji promiču teški grijeh i zločin pobačaja odmakli su od katoličke vjere. Iako će možda i dalje pridavati sebi oznaku 'katolik', oni, zapravo, to više nisu".

#newsSbixasmprh