Clicks21
ro.news

Cardinalul Call-Me-John: Nu spuneți că sunteți „botezat catolic”. De Jean Doyle

Cardinalul din Wellington John Dew, Noua Zeelandă, este cunoscut pentru opțiunea sa preferențială pentru protestantism.

Acest lucru explică ultima sa acțiune menită să submineze credința Bisericii: documentul „Botezat împreună în Hristos. Adoptat de Biserica luterană din Noua Zeelandă și Noua Zeelandă Conferința Episcopilor Catolici 2021”.

A fost produs de Comisia pentru dialog catolic-luteran, care datează din 2017, când Dew a sărbătorit 500 de ani de la Reformă cu luterani în sanctuarul de la catedrala sa. Cea mai flagrantă parte a sa vine la sfârșit sub „Practici pastorale”. Invită catolici și luterani să participe la slujbele reciproce în „bisericile” fiecăruia.

Căsătoriile mixte sunt încurajate să-și aducă copilul pentru botez în Biserica pe care o aleg ei. Ambii pastori / preoți pot participa la eveniment.

Catolicii și luteranii sunt încurajați să vorbească despre botezul „în Biserica creștină”, „în credința creștină” sau „în Hristos”. Ei pot spune că au fost botezați în Biserica Catolică sau Luterană, dar sunt descurajați să spună că au fost botezați catolici sau botezați luterani.

Conform recensământului din 2018, în Noua Zeelandă există 470.000 de catolici și 3.585 de luterani.

Imaginile îl arată pe cardinalul Dew cu episcopul luteran Mark Whitfield în 2017, sărbătorind reforma în Catedrala Sacred Heart, Wellington.

#newsFbaunudjnz