Clicks15
ro.news

Schneider: Eresia de la Abu Dhabi este conținută în Vatican II

Există o relație de cauză și efect între documentul lui Francisc de la Abu Dhabi și Declarația Vatican II „Dignitatis Humanae” privind libertatea religioasă, scrie episcopul Schneider pe LifeSiteNews.com (1 iunie).

Dignitatis Humanae susține că omul are „un drept la libertatea religioasă”, care este „întemeiat în propria sa natură să acționeze în chestiuni religioase în funcție de propria conștiință” (2).

Schneider explică că un astfel de drept bazat pe natură implică faptul că este „dorit de Dumnezeu”. În consecință, Dignitatis Humanae îi permite omului să se închine practic la orice, chiar și la un idol sau la Satana.

Prin urmare, Schneider speră că un viitor papă sau consiliu să corecteze „declarația eronată” făcută de Vatican II. El oferă exemple de declarații ale consiliului anterior care se presupune că au devenit caduce, au fost uitate sau corectate.

Consiliul Lateran IV (1215) a declarat că „evreii trebuie să se distingă de creștini prin îmbrăcămintea lor” și că nu ar trebui să dețină funcții publice. Cu toate acestea, această reglementare este încă în mare parte respectată de evreii ortodocși care contează doar din punct de vedere religios.

Consiliul de la Constanța (1415) i-a excomunicat pe acei preoți care oferă Sfânta Împărtășanie sub forma de pâine și vin. Cu toate acestea, această reglementare nu a fost schimbată de Biserică, ci răsturnată de un act de rebeliune.

Imagine: Athanasius Schneider © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsIbtswxvkgu