Clicks191
hr.news

Sveti Petar: mise su zabranjene, no bit će puno "Fratelli Tutti"

Kardinal Gambetti, nadsvećenik Svetog Petra, pokrenuo je zakladu Fratelli Tutti koja – oprez: stranački jezik! - ima za cilj ostvariti "novi humanizam koji na sinodalni način promiče doprinos svakog od njih u skladu s vlastitim područjima predanosti i sposobnosti".

Najavio je to 20. listopada u talijanskom Senatu (sic!) u nazočnosti talijanskog neokomunističkog ministra zdravstva. Gambetti je pozvao na potrebu za "integralnim humanizmom" i "rječnikom čovjeka" – što god to značilo. Njegova zaklada bavit će se umjetnošću, formacijom i "dijalogom".

"Organizirat ćemo događaje i itinerare, doživljaje i trenutke oko Majke Bazilike Katoličke crkve kako bismo potaknuli internalizaciju vrijednosti slobode, jednakosti i bratstva", Gambetti je preslikao glavni slogan sotonističke Francuske revolucije.

Specola (InfoVaticana.com, 21. listopada) shvatio je da je ovo još jedan korak ka sekularizaciji Svetog Petra: "Možemo vidjeti da je sv. Petar pretvoren u svojevrsni kulturni centar, gdje će se s vremena na vrijeme služiti misa, naravno, ali bez pretjerivanja."

#newsHkxgrpflfn